Kilometers kabel

5 11 2014

Het is een tijdje stil geweest op de blog, en dit had een heel goede reden. Alvorens de ramen en deuren erin zaten en we dus alles mooi konden afsluiten, ben ik begonnen met het leggen van alle elektriciteitsleidingen. We hebben hier gekozen voor het domotica systeem van Domintell. Na alles mooi te hebben uitgetekend op plan, hebben de mensen van Stallo ons een gedetailleerd legplan bezorgd.

Stap 1 was alles mooi aftekenen op de muren om dan makkelijk in stap 2 alle gleuven uit te slijpen. Een handig hulpstukje zorgde ervoor dat alle stopcontacten en schakelaars op dezelfde hoogte en onderlinge afstand staan. Na het talrijke slijp- en kapwerk werden de kabels gesorteerd en gelegd. Voordeel van domotica zijn de talrijke toeppassingen, nadeel zijn de kilometers kabel die elk afzonderlijk naar de kast gaan. Allen van een duidelijk label voorzien is hier geen verloren moeite.

In een laatste fase, en na talrijke keren het legplan te hebben gecontroleerd, werden de gleuven opgevuld met cement. Hopelijk heb ik nergens een foutje gemaakt. In een latere fase zullen de talrijke kabels in de kast aangesloten worden.

IMG_1552.JPG

IMG_1578.JPG

IMG_1562.JPG

IMG_1568.JPG

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: