Warme voetjes

5 11 2014

Eenmaal de PUR afgeschuurd, kon ik beginnen aan het leggen van de vloerverwarming. Opnieuw alles geleverd door STALLO (materiaal en legplan).

Daar we zowel beneden als boven vloerverwarming gaan hebben, zeg het legplan er nogal vrij druk uit. Vandaar dat ik goed de tijd genomen heb om alles perfect voor te bereiden. Eerst werd alle PUR bedekt met dampscherm en werden de randen voorzien van uitzetvoegen. Vervolgens werden de collectoren tegen de muur gehangen, klaar om leidingen aan te sluiten. Vervolgens heb ik met een spuitbus kring voor kring aangeduid op het dampscherm: waar liggen de bochten en klopt het volledige parcours? Dit heeft een ganse dag in beslag genomen, maar legde me geen windeieren. Eenmaal de buizen zelf gelegd moesten worden, had ik maar de pijlen te volgen, zonder nog naar het plan te moeten kijken. Met behulp van een tacker machine, afrolmachine/afrolapparaat/haspel en het betere voetenwerk, ging het leggen van de kringen heel vlot vooruit.

Eenmaal alles aangesloten kon er water op de kringen gestoken worden. Met behulp van een tuinslang en enkele Gardena hulpstukken werden de buizen voor het eerst van water voorzien. Hopelijk blijft het water lang in de buizen…

IMG_1665.JPG

IMG_1696.JPG

IMG_1677.JPG

IMG_1704.JPG

Advertisements

Actions

Information

2 responses

24 11 2014
Bas

De vloerverwarming ziet er goed uit. Wat voor vloer gaan jullie erover leggen?

24 11 2014
stevenensofie

keramische tegel beneden + badkamer, laminaat boven

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: